.
.

STŘECHA-recipe

3. března 2013 v 16:10 | Mára |  Rady,tipy,triky
Tak tento dezert, sváča nebo jenom taková ňamka k filmu je asi jedna z nejlepších věcí, který jsem kdy v životě jedl! Možná to znáte, možná ne. Jestli to znáte, tak se s námi můžete podělit o vaše zkušenosti, popřípadě říci vylepšení receptu nebo se k tomu nějak vyjádřit :). Díval jsem se tak po těch internetech a zjistil jsem, že se to hodně často dělá s tvarohem. Já to ale s tvarohem nemám! HA a teď jsem vás dostal co? No už dost kecání, jdeme na recept.


Co potřebujem:

2x balik bebe sušenek (rodinné balení) ale prodává se i levnější obdoba bebeček, která je chuťově stejná. Takže nuntně bebečka nemusí být, stačí pouze nějaké máslové sušenky.

2x banán, nebo jiné ovoce tady je to celkem jedno.

1x šlehačka (POZOR ne ta ve speji!!!)


1x zakysaná smetana

2x pribináček (malý!!)


1x ztužovač šlehačky

Postup:

Šlehačku vyšleháme spolu se stužovačem a poté zašleháme zakysanou smetanu a pribináčky. Jestli se vám krém bude zdát malo sladký, tak ho můžete osladit cukrem dle chuti.
Na kus alobalu (opravdu velký kus) vyskládáme bebe sušenky. Ty rozložte 3x7, takže vám to udělá takovou jednu mega sušenku :D.
Až budete mít poskládané sušenky, tak na každou z nich lžičkou naneste trochu šlehačkového krému a rozetřete.
První vrstvu máte za sebou, gratuluji! Teď vemte další balení bebeček a opět skládejte sušenky vedle sebe, ale na první vrstvu! To znamená, že sušenky budete pokládat na namazanou část. A zase opakujte postup jako při první vrstvě, ale použijte teď všechen zbylý krém.
Hurá, druhá vrstva je za námi. Až budete mít krémem potřenou i druhou vrstvu, tak na ni do prostřed vyskládejte banány nebo jiné ovoce. Záleží na vaší chuti. A teď příde ta těžší část! Tou je dostat sušenky do trojůhelníkového tvaru - střechy. Za pomoci alobalu, na který jsme sušenky vyskládali, nějakým způsobem vytvořte právě tu střechu.

A na závěr posledním krokem je to, že dáte vaši střechu do ledničky aby krém ztuhl a sušenky změkly.


PŘEJI DOBROU CHUŤ!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kolly Kolly | Web | 3. března 2013 v 16:14 | Reagovat

Vyzerá to dobre :)

2 -A -A | Web | 3. března 2013 v 16:18 | Reagovat

tohle dělá moje máma, chutná to božsky:D

3 Aurora Aurora | E-mail | Web | 3. března 2013 v 16:21 | Reagovat

Jeden z nejlepších dezertů, které jsem kdy jedla, miluju ji ^^ Jenom my to neděláme se smetany, ale z tvarohu s cukrem. Znám ob verze a obě jsou super :)

4 Vendy Vendy | Web | 3. března 2013 v 16:45 | Reagovat

Tenhle dezertík jsem taky jednou vyráběla a byl vážně fantasticky dobrý!
Teď mě napadá... že už jsem jej dlouho neochutnala. Takže, dobrý tip!

5 Naty Naty | Web | 3. března 2013 v 17:20 | Reagovat

sme to dělali ve škole :)

6 Romi Romi | Web | 3. března 2013 v 17:27 | Reagovat

dělala a moc dobré doporučuji všem

7 Hanny^ Hanny^ | Web | 4. března 2013 v 17:15 | Reagovat

mnam s tou čokoládou to vypadá fakt dobře, nikdy jsem to nejedla, ale ted jsem dostala na něco takového hroznou chut!:/:D

8 Devil_ Devil_ | Web | 4. března 2013 v 22:27 | Reagovat

Jak dlouho musí být v ledničce?:)
Moc jsem sice nepochopila jak z toho udělám trojúhelníčky, co už. ráda bych to někdy zkusila

9 Cui Cui | Web | 5. března 2013 v 9:55 | Reagovat

Mňaaam :-P ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama